Les organitzacions juvenils que donen suport al Grup Confederal del Senat s’uneixen sota el lema “Joventut amb futur”

Mallorca Nova, Joves PV, Som Compromís, Jóvenes de Más Madrid i Gazteok Bai presenten unes mesures de xoc contra l’emergència generacional al Senat

[Consulta tot el manifest de Joventut amb Futur]

Les organitzacions juvenils que donen suport al Grup Confederal del Senat s’han unit i han impulsat un manifest reclamant millors condicions laborals pel jovent, una política valenta en l’habitatge i una aposta decidida per garantir el sufragi actiu i passiu a la joventut. Mallorca Nova, Joves PV, Som Compromís, Jóvenes de Más Madrid i Gazteok Bai han presentat el text al Senat, amb la presència de convidats de moviments socials juvenils i els senadors de l’Esquerra Confederal, entre ells Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca. Les organitzacions convocants han acompanyat la publicació del text d’una forta campanya a les xarxes socials que va arrencar el dia 1 fins avui, dia 3, on s’han detallat les mesures que proposen. Al text s’hi han adherit també les Joventuts d’Esquerra Menorquinista (JEM), Gazte Sozial Berdeak, les Juventudes de Izquierda Andalucista i les Juventudes Verdes.

Les organitzacions juvenils impulsores destaquen que “la distància entre generacions s’obri cada dia més, afectant la nostra salut mental, la nostra vida laboral i les nostres possibilitats d’emancipació mentre no se’ns pren en consideració en la presa de les principals polítiques públiques i decisions”. Davant aquesta situació que cataloguen d’”emergència generacional”, proposen un seguit de mesures en matèria de lluita contra la precarietat, en favor de l’emancipació i per guanyar drets polítics com són una nova redacció de l’Estatut dels becaris, la regulació del preu del lloguer, mesures contra els pisos buits, el vot als 16 anys o establir per llei un mínim de persones joves a les llistes electorals. 

La Secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull, ha intervingut a l’acte al Senat destacant que “avui som aquí una nova generació, la de l’emergència climàtica, social, econòmica, cultural i laboral, per dir que sols tendrem futur si guanyem el nostre present des de la diversitat dels nostres territoris i trobant sortides en comú” i que per aquest motiu “hem impulsar aquesta aliança d’organitzacions per atacar les principals fonts de desigualtat i vulnerabilització del jovent”.

Vicenç Vidal, senador de Més per Mallorca, destaca  “l’aberració discriminatòria  que suposa que el preu de ser jove a les Illes Balears sigui molt més costós que a la resta de l’estat” en qüestions comla  “inserció al sistema laboral, educació o habitatge”. En aquest darrer punt ha remarcat que el proper cicle polític “qualsevol agenda progressista ha de garantir que el dret a una casa digna es resolgui en benefici de la majoria”. 

Les joventuts han conclòs l’acte esperant que aquestes mesures siguin recollides a la Cambra Alta i que es traslladin al govern per la seva materialització. Com apunta Llull, “és un deure democràtic que el govern estatal escolti els joves de cada territori i que posi en marxa polítiques valentes. Mentre això no passi, a Mallorca seguirem defensant les mesures que avui presentam com una necessitat que l’Estat no vol assumir”.