Foto dels assistents a l'assemblea plenària del 15 de maig

Mallorca Nova es reuneix per celebrar la primera Assemblea plenària i jornada de formació a Montuïri

L’organització del jovent sobiranista ha aprovat un pla de treball a dos anys vista, la seva entrada al CJIB i un protocol de relacions amb MÉS per Mallorca

L’organització juvenil sobiranista Mallorca Nova s’ha reunit aquest dissabte a la sala Es Molinar de Montuïri. El matí ha servit per aprovar diversos documents, com el pla de treball del Secretariat Nacional (2021-2023), la sol·licitud dl’entrada de l’organització al Consell de la Joventut de les Illes Balears o un protocol de relacions amb la formació MÉS per Mallorca.

Tot seguit, Mallorca Nova ha organitzat una jornada de formació sobre sobiranisme dirigida per Guillem Verd, militant i doctorant en Històrica Econòmica a la UB. Segons ha explicat la secretària general, Maria Victòria Llull, “la nostra intenció és poder compaginar la vida orgànica de Mallorca Nova amb la formació dels nostres membres”.

Així mateix, Llull també ha valorat el pla de treball aprovat, que ha definit com “un full de ruta amb totes les passes que hem de fer, una guia sobre com hem de créixer i millorar per a ser més útils als joves de Mallorca”. Sobre el protocol de relacions amb MÉS, la jove dirigent ha apuntat que “és tan important saber mantenir la nostra independència crítica com a organització juvenil com saber trobar fórmules de col·laboració amb la política institucional”. L’aprovació del protocol, que encara ha de ser ratificat per l’assemblea de MÉS i signat, també ha suposat l’elecció dels representants de Mallorca Nova als òrgans de la formació ecosobiranista: Ivan Solivellas formarà part del Consell Polític de MÉS per Mallorca i la mateixa Victòria Llull i Jaume Ribas seran a l’Executiva, mentre que Ferran Montero li farà de suplent a aquest segon.